Укупно приказа странице

OSNOVNA TEHNIKA PREVARE OSIGURAVAJUĆIH KUĆA


KAKO ZAKLJUČITI POLISU OSIGURANJA ŽIVOTA?


KAKO DA (AKO VEĆ MORATE DA OSIGURATE ŽIVOT), IZBEGNETE PREVARANTSKE ZAMKE OSIGURAVAJUĆIH KUĆA

Napomena: Grawe osiguranje sponzorisalo je u okviru reklamne kampanje ovaj prilog na TV Studio  B. Postupak pri zaključivanju polisa osiguranja je isti kod svih osiguravajućih društava. Ovaj post ne ukazuje na prevaratske namere Grawe osiguranja već svih osiguravajućih kuća koje se služe istom tehnikom prevare. 


Jeste li pažljivo odgledali i odslušali ovaj prilog? Jeste? Onda se zapazili kako lepa gospođica Marković iz ove kompanije kaže da "pre potpisivanja ugovora ljudi koji su odlučili da ulažu u svoju budućnost najčećše se prvo savetuju sa našim zastupnicima".


Vi se sada pitate zašto da se savetuju sa bezimenim i bezglavim zastupnicima (agentima) a ne sa radnicima osiguravajuće kuće?


EVO  ZAŠTO

Zato što im je namera da sa sebe skinu svu odgovrnost za laži agenta, koga su prethodno naučili kako da laže budućeg klijenta, obećavajući klijentu bez ikakve obaveze i odgovornosti:

1. Dobit od oko 50% na osiguranu sumu nakon isteka osiguranja u slučaju doživljenja.
2. Povraćaj celokupne premije nakon odustanka od osiguranja nakon isteka dve godine.

ALI TO NIJE SVE! Većinom naivni klijenti veruju da razgovaraju sa službenicima osiguravajuće kuće, naročito ako se razgovor obavlja u samoj osiguravajućoj kući. Nakon toga, obmanut gore pobrojanim blagodatima, naivni klijent potpisuje " ugovor" a da toga u najvećem broju slučajeva nije ni svestan!

                            KAKO TO ? 

Da biste to razumeli, moram Vas podsetiti šta je to ugovor. Ugovor je saglasnost volja dve strane. Pri kupovini kuće ili vozila npr. kupac i prodavac se dogovore o ceni, preuzimanju i sl, to sve stave na papir i potpišu - jedan i drugi. 

"UGOVOR" kod osiguravajućih kuća je remek delo majstora prevare. Tu nema jednog papira sa usaglašenim tekstom potpisanim s obe strane. Budući osiguranik, klijent popisuje SVOJU PONUDU osiguranju, a da toga najčešće nije ni svestan. Tu ponudu, nakon što klijent uplati premiju,  osiguravajuće društvo smatra delom ugovora, dostavaljajući mu poštom Polisu osiguranja, tabelu otkupnih vrednosti i uslove osiguranja. 

Kada ovo dobije klijent najčešće, (ako uopšte čita šta je dobio a što bi čitao kada mu je ljubazni agent sve lepo objasnio Cheesy ) - ustanovi da je obmanut. Nema ništa od dobiti 50% na osiguranu sumu od koje može imati dodatnu penziju ili rentu, a ako želi prevermeni raskid - izgubiće više od pola para koje je dotada uplatio. 

SAD JE VREME DA VIDIMO ŠTA JE TO PONUDA KOJU KLIJENT POPISUJE

Ova treća strana Vaše ponude je najbitnija, tu Vam je sve lepo objašnjeno - onako kako jeste. Al ne lezi vraže - sve kontra od onoga što Vam je agent napričao!

Da bi se prevara uspešno okončala, potrebno je još da zastupnik osiguranja (agent)  "zaboravi" da Vam ostavi ovu ponudu koju ste potpisali a koja je deo ugovora. Agent naravno " zaboravi" da Vam da treću stranu da pročitate, naravno zato što biste tada ustanovili da Vas je lagao sve vreme. 

Pored ostalog " zaboravi " i da Vam ukaže na čl. 11 Ponude gde se kaže da nakon što poštom dobijete polisu i uslove osiguranja možete odustati i tada će Vam biti VRAĆENA premija koju ste uplatili.

Kada klijent ustanovi da ga je agent prevario i požali se osiguravajućoj kući - onda mu tamo kažu da osiguravajuća kuća nema ništa sa agentima, čudom se čude kako su mogli tako da Vas slažu i preporučuju Vam da tužite agenta.. He, he

 R E Z I M E

Dakle, ako baš morate da se osigurate, ucenjuje Vas banka radi dobijanja kredita ili Vam je to uslov da se zaposlite NE SMETE ništa verovati zastupniku osiguranja, OBAVEZNO pročitajte ponudu koju potpisujete i tražite primerak za sebe.
A evo Vam i uslove osiguranja Viner Štetiša, moje omiljene osiguravajuće kuće.

SREĆNO!
Eh, da ... Šta Vam se može desiti u slučaju "daleko mu lepa kuća" pogledajte na postu Da li Vam je Vaš  agent osiguranja rekao ovo?

Ažurirani pregled posta sa preglednijom polisom i novim dokazima prevarantske tehnike osiguravajućih kuća pogledajte na KAKO SE ZAŠTITITI OD PREVARE OSIGURAVAJUĆE KUĆE 




Нема коментара:

Постави коментар